Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Derin bir kaseye unu döküp ortasını havuz gibi açın. Yumurta, karabiber, tuz ve zeytinyağı koyup sert bir hamur yapın. Naylon torba içinde 20 dakika bekletin. Hamurdan iki yumak yapın. Yumakları yufkadan kalın açıp yuvarlak kalıpla şekillendirin. Makarnayı 2 saat serin yerde kuruması için bekletin. Kaynayan tuzlu suya 1 yemek kaşığı zeytinyağ koyun. Makarnayı 5 dakika haşlayın. Hazırlayacağınız herhangi bir sosla makarnaya karıştırıp 2- 3 kez çevirerek malzemelerin iyice karışmasını sağlayın. Sıcak servis yapın. Gönderen : Tülay Bukalan |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |