Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Karbonara Soslu Erişte

Karbonara Soslu Erişte Tarifi

MALZEMELER
200 gram jambon
2 diş sarmısak
125 gram krema
75 ml. süt
3 adet yumurta sarısı
6 yemek kaşığı beyaz şarap
80 gram taze rendelenmiş parmesan peyniri


YAPILIŞI
200 gr. jambonu 1/2 cm. eninde küp şeklinde doğrayın. Bir tavada 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile gevrekleşene kadar kavurun.

Bu sırada 2 diş sarmısağı ince ince kıyın ve jambonla karıştırın. En kısık ateşte sıcakta tutun.

Büyük bir çanağın içinde 125 gr. krema, 75 ml. süt, 3 adet yumurta sarısı, 6 yemek kaşığı beyaz şarap ve 80 gr. taze rendelenmiş parmesan peynirini bir yumurta teliyl çırpın.

Yeni haşlanmış ve suyu hafif süzülmüş sıcak makarnayı önce jambonla, sonra yumurtalı karışımla harmanlayın.

İnce taze soğanların yeşil kısımlarını çok ince kıyıp 40 gr. parmesan peyniriyle birlikte üzerine serpiştirin.

Gönderen : Hayriye Güden |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.