Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI 200 gr. jambonu 1/2 cm. eninde küp şeklinde doğrayın. Bir tavada 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile gevrekleşene kadar kavurun. Bu sırada 2 diş sarmısağı ince ince kıyın ve jambonla karıştırın. En kısık ateşte sıcakta tutun. Büyük bir çanağın içinde 125 gr. krema, 75 ml. süt, 3 adet yumurta sarısı, 6 yemek kaşığı beyaz şarap ve 80 gr. taze rendelenmiş parmesan peynirini bir yumurta teliyl çırpın. Yeni haşlanmış ve suyu hafif süzülmüş sıcak makarnayı önce jambonla, sonra yumurtalı karışımla harmanlayın. İnce taze soğanların yeşil kısımlarını çok ince kıyıp 40 gr. parmesan peyniriyle birlikte üzerine serpiştirin. Gönderen : Hayriye Güden |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |