Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Baklaları ayıklayıp, 10 dakika tuzlu suda haşlayın. Süzüp soğuk suya tutun, zarlarını çıkartın. Domatesi dörde bölüp, çekirdeklerini çıkartın ve şeritlere kesin. Karidesleri çözülmeye bırakın. Sarmısağı soyup, ince ince dilimleyin. Kuzu kulağını ayıklayıp şeritlere kesin. Makarnaları kaynar tuzlu suda 12 dakika haşlayıp suyunu süzün. 2 yemek kaşığı sıvı yağı ısıtıp, karidesleri 2 dakika kızartın. Domates şeritlerini, süzülmüş makarnaları, kuzu kulağını ve baklaları katın. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp kalan yağı üzerine gezdirin. Gönderen : Nermin Yıldızcı |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |