Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Karnabaharlı Makarna

Karnabaharlı Makarna Tarifi

MALZEMELER
Bir paket kalem makarna
iki yemek kaşığı tereyağı
iki yemek kaşığı sızma zeytinyağı
bir adet kuru soğan (yemeklik doğrayın)
3 diş sarımsak (ince kıyın)
3/4 tatlı kaşığı pul biber
1 adet karnabahar (2,5 3 cmlik parçalar halinde doğrayın)

yarım su bardağı parmesan peyniri
3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
3 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
tuz ve elde çekilmiş karabiber


YAPILIŞI
Derin bir tencereye su ve tuz koyup kaynatın. Su kaynayınca makarnaları ekleyip 10 dakika pişirin. Tenceredeki sudan bir bardak ayırıp kalanı süzün.

Geniş bir tencereyi orta hararetli ateşe alın. Tereyağını tencerede eritin. Zeytinyağını, soğanı ve sarımsağı ekleyip soğanlar eriyene kadar kavurun. Pul biberi ve karnabaharları ekleyip arada karıştırarak bir süre daha pişirin.

Makarnadan ayırdığınız suyun dörtte üçünü karnabaharlara ekleyin. Karnabaharlar yumuşayana kadar pişirin. Su az gelirse kalanı da ekleyin.

Tencereye makarnaları ekleyin. Peyniri, maydanozu ve limon suyunu ilave edin. Tuz ve karabiber serperek hemen servis yapın.

Gönderen : Selin Karaca |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.