Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Bu yemeğin de, toprak güveç kapta pişirilmesi gerekir. Yağsız koyun eti güveç tenceresine konarak fırına verilir. Et suyunu salıp da tekrar çekdikten sonra, dışarı alınıp, zarı ve çekirdekleri çıkarılmış orta boy 2 domates, küçük parçalar halinde doğranarak ete eklenir. Üzerine 100 gram kadar sadeyağ konarak, orta ateşte ve tahta kaşıkla karıştırılarak domatesler öldürülür. Bir yana ayrılan 1 paket şehriyeye göre, bire iki oranında su konarak kaynamaya bırakılır. Kaynama başlayınca, şehriyelerde güvece atılır ve tekrar fırına verilir. Suyunu çekince fırın kapatılarak 1 saat kadar demlendirilir. Afiyet Olsun Gönderen : Şebnem Kalemci |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |