Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Soğanı küpler halinde doğrayın. Sarmısağı ince kıyın. Limonun kabuğunu rendeleyin. Rokayı yıkadıktan sonra sularını tamamıyla süzdürün ve iri parçalara doğrayın. Genişçe bir tavada yağı kızdırın. Soğan ve sarmısağı kavurun. Şarabı ekleyin. Şarap buharlaşıncaya kadar pişirdikten sonra krema ve sebze suyunu katarak ve 10 dakika daha pişirin. Keçi peynirini ekleyin, iyice karıştırın ve sos hafif krema kıvamına gelinceye kadar pişirin. Limon rendesinin yarısını ve rokayı da ilave ettikten sonra 2 dakika daha pişirin. Makarnayı tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşladıktan sonra süzün ve sıcak sosla karıştırın. Önceden ısıtılmış tabaklarda üzerine limon rendesi ve karabiber serpip servis yapın. Gönderen : Övgü Selencik |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |