Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Fıstıkları yağsız tavada karıştırarak pembeleştirin. Sarmısakları soyun, iri iri kıyın. Kırmızı biberleri uzunlamalarına yarıp çekirdeklerini çıkartın ve incecik doğrayın. Domatesleri süzgece alıp iyice süzün. Yağını bir kapta toplayın. Domatesleri küb şeklinde doğrayın. Fıstık, sarmısak, acı kırmızı biber ve domatesleri mikserin kesici ucu ile püre haline getirin. 1/2 su bardağı su, 2-3 yemek kaşığı domates yağı, domates püresi ve fesleğeni ilave edip karıştırarak pestoyu hazırlayın. Çubuk makarnayı bol tuzlu suda 10 dakika haşlayın. Suyunu süzün. Süzdüğünüz 1/4 su bardağı suyu bir kaseye alın ve kırmızı pesto ile karıştırın. Hazırladığınız sosa süzdüğünüz makarnaları katıp karıştırın. Üzerine kaşar peyniri serpip servis yapın. Gönderen : Sevgi İnan |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |