Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Soğanı rendeleyin. Soğan, kıyma, yumurta, tuz ve karabiberi genişçe bir kabın içinde yoğurup, köfte harcı hazırlayın. Elinizle şekil verip, 20 adet top köfte yapın. Hazırladığınız köfteleri yapışmaz yüzeyli tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağında kızartın. Spagettli ve bezelyeyi 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz kattığınız suda 12 dakika haşlayın. Süzgeçten geçirip, suyunu süzün. Domates püresini harlı ateşte 5 dakika kaynatın. Tuz, karabiber, limon suyu ve şeker ilave ederek tatlandırın. Tabaklara önce bezelyeli makarnayı sonra köfteleri koyun. Hazırladığınız domates püresi ve kıyılmış yeşillik ile süsleyerek servis yapın. Gönderen : Murathan Bostancı | murathan@bostanci.name.tr
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |