Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Kolay Fırın Makarna

Kolay Fırın Makarna Tarifi

MALZEMELER
250 gram çubuk makarna
100 gram salam
2 adet kabak
300 gram mantar
300 gram domates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 adet yumurta
400 ml. süt
150 gram beyaz peynir
125 gram dil peyniri
tuz
karabiber


YAPILIŞI
Makarnayı bol tuzlu suda 10 dk haşlayın. Soğuk suya tutun ve süzün. Salamı küçük küçük doğrayın. Kanak, mantar ve domatesleri ince olmayacak şekilde kesin.

Salamı kızgın yağda kavurun. Mantar ve kabakları ilave edip kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ekleyin. Makarna, kavurduğunuz sebzeler ve domatesleri ısıya dayanıklı 3 ltlik bir cam kaba dizin.

Yumurta, süt, peynir, çeşitli kıyılmış yeşillik, tuz ve karabiberi çırpın, makarnaların üzerine dökün. Dilimlediğiniz dil peynirini üstüne dizin.

Önceden 200c ısıtılmış fırının alttan 2 rafında 40 dk pişirin. eğer üstü fazla kızaracak olursa son 15 dk da üstünü alüminyum folyo ile örtün.

Gönderen : Zarife ışılcan |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.