Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Makarnayı bol tuzlu suda 10 dk haşlayın. Soğuk suya tutun ve süzün. Salamı küçük küçük doğrayın. Kanak, mantar ve domatesleri ince olmayacak şekilde kesin. Salamı kızgın yağda kavurun. Mantar ve kabakları ilave edip kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ekleyin. Makarna, kavurduğunuz sebzeler ve domatesleri ısıya dayanıklı 3 ltlik bir cam kaba dizin. Yumurta, süt, peynir, çeşitli kıyılmış yeşillik, tuz ve karabiberi çırpın, makarnaların üzerine dökün. Dilimlediğiniz dil peynirini üstüne dizin. Önceden 200c ısıtılmış fırının alttan 2 rafında 40 dk pişirin. eğer üstü fazla kızaracak olursa son 15 dk da üstünü alüminyum folyo ile örtün. Gönderen : Zarife ışılcan |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |