Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Kuru patlıcanları ve kırmızı biberleri 2 saat boyunca ılık suda bekletin. Sonra patlıcanı da biberleri de ayırıp 10'ar dakika kaynatın. İnce şeritler şeklinde doğrayın. Tencereye 4 yemek kaşığı zeytinyağ koyun. Yağ ısınınca dövülmüş sarmısak, patlıcan ve biber atıp 3-4 dakika soteleyin. Pul biber, karabiber, tuz ve 1 çay bardağı su koyup kısık ateşte 15 dakika pişirin. Kaynayan tuzlu suya makarnayı ekleyip, 8-10 dakika haşlayıp süzün. Sosu makarnaya ilave edin, makarnayla birlikte 2-3 dakika tahta kaşıkla karıştırdıktan sonra servis yapın. Gönderen : Gamze Bostancı |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |