Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Kuşbaşı Etli Erişte Tarifi

MALZEMELER
200 gr erişte makarna
1 cm dilimlenmiş 2 orta boy havuç
1 su bardağı dilimlenmiş taze mantar
2 çorba kaşığı margarin ya da tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1/2 tatlı kaşığı kurutulup ufalanmış reyhan
1 1/4 su bardağı süt
200 gr kadar iyi pişmiş dana kuşbaşı(lokmalık şeritler halinde kesilmiş)
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri


YAPILIŞI
Makarna ve havuçları, geniş bir tencerede bol tuzlu kaynar suyla, arada bir karıştırarak haşlayın. Süzün ve ılık olarak bekletin.

Mantarları yağda yumuşayana dek çevirin ve unu, maydanozu ve reyhanı ekleyin. Sütü bir defada boşaltıp, koyulaşıncaya ve baloncuklar çıkana dek karıştırarak pişirin.

Dana kuşbaşı ve peyniri ekleyip, peynir eriyinceye dek karıştırın. Sosu makarnanın üzerine döküp, karıştırarak servis yapın.

Gönderen : Pelin Yurdakul |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.