Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Beyaz kuşkonmazları soyun, sert taraflarını kesin. Yeşil kuşkonmazları aynı şekilde temizleyin ve kesin. Beyaz ve yeşil kuşkonmazları 1 cm. kalınlığında çapraz şekilde kesin. Rokayı yıkayın ve suyunu süzüp iri parçalara kesin. Tereyağını bir tavada orta ateşte çözülmeye bırakın. Pudra şekerini içinde hafif karamelimsi bir renk alıncaya kadar kızartın ve sebze suyunun yarısını üzerine dökün. Biberleri üstüne ekleyip 3 dakika pişirin ve tavayı bir kenara alın. Zeytinyağını bir tavada ısıtın. Beyaz kuşkonmazları koyun ve orta ateşte 2 dakika pişirin. Kalan sebze suyunu üzerine ekleyin. Üstü kapalı 3-4 dakika orta ateşte pişirmeye devam edin. Üstüne yeşil kuşkonmazları ekleyip 3-4 dakika daha pişirin. Tuz ve biberlerle tatlandırın. Makarnayı kaynar suda paketteki tarife göre hazırlayın. Süzgeçten geçirdiğiniz makarna suyunun 50 ml.’sini bir kaseye dökün. Makarna, karamelleşen pudra şekerli karışım ve makarna suyunu kuşkonmazların üzerine dökün ve karıştırarak 2 dakika ısıtın. Rokayı da ekleyip karıştırın. Makarnayı ısıtılmış bir tabakta servis edin. Gönderen : İlkin Ölmez |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |