Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Labne Peynirli Makarna Tarifi

MALZEMELER
300 gr fiyonk yada burgu makarna
4-5 adet taze soğan
1 dis sarimsak
10-12 tane mantar
1 havuc
1 kabak
1 paket labne peynir
tuz-karabiber
2-3 tatlı kasığı sebzeli çeşni yada tuzot
sivi yag
1,5 bardak sıcak su


YAPILIŞI
Makarna tuzlu suda haşlanır. Yapışmaz tavada sıvı yağla, ince doğranmış taze soğan, kıyılmış sarımsak, rendelenmiş havuç, şerit seklinde doğranmış kabak ve yine ince doğranmış mantarlar sırayla sobelenerek pişirilir.

Mantarlar suyunu çekince 1,5 bardak su ve sebzeli çeşni eklenir.Ardından 1 paket labne peyniri ilave edilir ve erimesi beklenir.

Tuz ve karabiberle lezzetlendirildikten sonra haşlanmış makarnalar ilave edilir ve 3-5 dakika kısık atesta pişirilir.
Sıcak servis yapılır.

Arzuya göre üzerine taze fesleğen ,nane ve pul biber serpilebilir.

Gönderen : Murat Saymaz |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.