Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Lahana yapraklarının sert kısımlarını alıp, 3-4 dakika tuzlu kaynar suda blanşe edin. Soğuk suya tutup kağıt havlu üzerinde süzülmeye bırakın. Unu 75 gr. tereyağında kavurun, sebze suyunu ilave edip karıştırarak krema kıvamı alıncaya kadar kaynatın. Kremşanti, limon suyu, karabiber, tuz, muskat ve bir tutam şeker ilave edin. 25 cm.lik bir kare fırın kabına hazırladığınız beşamel sosu dökün. Üstüne 3 adet lazanya, 3 yaprak lahana, 2 dilim somon ve sos döşeyin. Sırayla aynı işlemi tekrarlayın. Kalan tereyağını üzerine ufalayıp 200ø ısıtılmış fırının alltan 2. rafında 35-40 dakika pişirin. Son 10 dakikasında folyo ile üstünü kapatın. Gönderen : Betül Karakaya |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |