Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Lahanalı Lazanya

Lahanalı Lazanya Tarifi

MALZEMELER
12 adet lazanya
75 gram un
600 ml. sebze suyu (tablet)
3-4 yemek kaşığı limon suyu
200 gram füme dilimli somon
muskat
tuz, karabiber
16 adet lahana yaprağı
100 gram tereyağı
100 ml. kremşanti
tozşeker


YAPILIŞI
Lahana yapraklarının sert kısımlarını alıp, 3-4 dakika tuzlu kaynar suda blanşe edin. Soğuk suya tutup kağıt havlu üzerinde süzülmeye bırakın.

Unu 75 gr. tereyağında kavurun, sebze suyunu ilave edip karıştırarak krema kıvamı alıncaya kadar kaynatın. Kremşanti, limon suyu, karabiber, tuz, muskat ve bir tutam şeker ilave edin.

25 cm.lik bir kare fırın kabına hazırladığınız beşamel sosu dökün.

Üstüne 3 adet lazanya, 3 yaprak lahana, 2 dilim somon ve sos döşeyin. Sırayla aynı işlemi tekrarlayın.

Kalan tereyağını üzerine ufalayıp 200ø ısıtılmış fırının alltan 2. rafında 35-40 dakika pişirin.

Son 10 dakikasında folyo ile üstünü kapatın.

Gönderen : Betül Karakaya |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.