Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Lazanya (Kolay)

Lazanya (Kolay) Tarifi

MALZEMELER
400 gr dana kıyması
18 kalıp haşlanmış hazır lazanya
10 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
1 adet kuru soğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 tutam fesleğen
Tuz

Beşamel sos
1 su bardağı un
1 litre süt
6 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta sarısı
Tuz


YAPILIŞI
Soğanları küçük küçük doğradıktan sonra kıyma ile birlikte kavurun. Küp doğradığınız domatesleri ilave edin. İnce kıyılmış sivri biber ve fesleğeni ekleyin ve malzemeyi karıştırarak pişirin.

Uygun ölçülerde bir tepsiyi sıvı yağla yağlayın. Önce lazanyaları paketlerdeki öneriye uygun olarak haşlayın 6 kalıp haşlanmış lazanyayı dizin. Lazanyalara beşamel sos sürerek hazırladığınız iç malzemeyi dökün. Üzerine bir kat daha lazanya, beşamel ve iç dökün.

En üst kata lazanya, beşamel ve rendelediğiniz kaşar peynirini ilave edin. 180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika kaşar peynirli üst kısmı kızarıncaya kadar pişirin.

Beşamel sostaki en ideal ölçü 100 gr yağ 100 gr un, 1 litre süt, yumurta sarısı ve tuzdur. Eritilmiş tereyağına un ilave edilerek kısık ateşte bir meyane hazırlayıp soğutulur. Kaynatılmış süt ilave edilerek 5 dakika daha kaynatılarak sürekli karıştırın.
Dilimleyerek servis yapın.

Gönderen : Erdinç Öztuna |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.