Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Fırını 175 derecede ısıtın. Mantarı dilimleyin. Soğanı küp şeklinde doğrayın. Yağı kızdırın. Soğanla sarmısağı pembeleştirin. Mantarı ekleyip biraz soteleyin. Tuz ve biber ile tatlandırın. Krema, yumurta ve 1 çay bardağı parmezanı iyice karıştırıp tatlandırın. Uygun genişlikte bir borcamın içini yağlayın. Sosun çok azını borcamın tabanına yayın. Lazanya dilimlerinden başlayarak mantar, bezelye, jambon ve sosis şeklinde malzemeleri kat kat yerleştirin. En üstte kalması gereken lazanya dilimlerinin üzerine kalan sostan dökün. Galeta ununu ve kalan parmezanı üzerine serpiştirin. 30 dakika pişirin. Tereyağını üzerine paylaştırın ve 15 dakika daha pişirin. Maydanozla süsleyin. Gönderen : Tevfik İldeniz |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |