Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Makarnaları tuzlu suda 8 dakika haşlayın. Süzdürün. Ispanakları çözdürüp suyunu sıkın. Domatesleri blanşe edip kabuklarını soyun. Çekirdeklerini çıkartıp küb şeklinde doğrayın. Taze soğanları temizleyip doğrayın. Sarmısağı soyup sıkın. Yağı kızdırın. Soğanları kavurun. Sarmısağı katıp kavurmaya devam edin. Domatesleri ilave edin, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Ispanağı ilave edip 5 dakika sonra ateşten alın. Balıkları tuzlayıp biberleyin. Bir fırın kabını yağlayın. Makarnaların yarısını içine koyun. Ispanağı üzerine dağıtın, balıkları da üstüne koyun, kalan makarna ile kaplayın. Hardal, yumurta ve kremayı karıştırın. Tuz ve karabiber ekip makarnanın üstüne dökün. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Gönderen : Aşçı Namık Zeytinli |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |