Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Levrekli Spaghetti

Levrekli Spaghetti Tarifi

MALZEMELER
250 gram spagetti
600 gram ıspanak
500 gram domates
1 demet taze soğan
1 diş sarmısak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
700 gram levrek flato
20 gram tereyağı
4 tatlı kaşığı tane hardal
3 adet yumurta
250 ml. krema
tuz
karabiber


YAPILIŞI
Makarnaları tuzlu suda 8 dakika haşlayın. Süzdürün. Ispanakları çözdürüp suyunu sıkın. Domatesleri blanşe edip kabuklarını soyun. Çekirdeklerini çıkartıp küb şeklinde doğrayın. Taze soğanları temizleyip doğrayın. Sarmısağı soyup sıkın.

Yağı kızdırın. Soğanları kavurun. Sarmısağı katıp kavurmaya devam edin. Domatesleri ilave edin, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Ispanağı ilave edip 5 dakika sonra ateşten alın. Balıkları tuzlayıp biberleyin.

Bir fırın kabını yağlayın. Makarnaların yarısını içine koyun. Ispanağı üzerine dağıtın, balıkları da üstüne koyun, kalan makarna ile kaplayın.

Hardal, yumurta ve kremayı karıştırın. Tuz ve karabiber ekip makarnanın üstüne dökün. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Gönderen : Aşçı Namık Zeytinli |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.