Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

MGLR Special

MGLR Special Tarifi

MALZEMELER
1 Paket Makarna(Penne)
3 Adet Domates
4 Adet Dolmalık Yeşil Biber
1 Su Bardağı Rendelenmiş Taze Kaşar
1 Yemek Kaşığı Kekik
1 Yemek Kaşığı Kırmızı Toz Biber
Yarım Çay Bardağı Yağ
1 Yemek Kaşığı Salça Biber-Domates
1 Çay Kaşığı Kara Biber


YAPILIŞI
1 Paket makarna paketin üzerinde pişirme süresince haşlanır suyuna biraz tuz eklenir ve yapışmaması için üstüne biraz yağ gezdirelebilir tabii bu makarnanın kalitesine bağlıdır.

Biberler doğranarak ateşte iyice yağla kavurulur daha sonra domatesler rendelenerek eklenir tavada onlarda iyice piştikten sonra salça üzerine eklenir ve tekrar karıştırılıp üstü kapakla kapatılır. Daha Sonra Kekik Biber Kara Biber ve Tercihen Tuz üzerine eklenir buradaki püf noktası bana göre ne kadar kekik o kadar güzel makarnadır.

Haşlanan makarna iyice süzülür ve sostan bir kaşık kadar tencerede makarna ile tanıştırılır daha sonra servis edilir ve sos üzerine dökülür süsleme için taze nane tavsiye edilir.. AFİYET OLSUN

Gönderen : MUSTAFA GÜLER | musty_guler@hotmail.com

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.