Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Makarna Bonasera Tarifi

MALZEMELER
1 paket makarna
7-8 bardak su
2 çay kaşığı tuz
3 yumurta
100 gram krema
100 gram taze kaşar peyniri
biraz fesleğen


YAPILIŞI
Büyük boy bir tencereyi içine suyu koyarak ateşin üzerine oturtun. Suyu kaynamaya başlayınca tuzu atın.

Hemen ardından da makarnayı boşaltın. Ara sıra karıştırarak en fazla 10-12 dakika kadar makarnayı haşlayın.

Makarna haşlanırken bir geniş tasın içine 3 yumurta ve kremayı ekleyin, çatalla iyice çırpın. En sonunda peyniri ve fesleğeni ekleyip tekrar karıştırın ve bu sosu bir tarafta bekletin.

Makarnayı süzer süzmez tenceresine geri koyup, sıcakken içine hemen sosunu dökün ve iyice karıştırın.
Soğumadan sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Gönderen : Asuman Yazgan | ayazgan at promail.au

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.