Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Makarna Böreği

Makarna Böreği Tarifi

MALZEMELER
300 gram renkli spiral makarna
200 gram dondurulmuş bezelye
250 gram jambon (kalın dilimlenmiş)
250 gram kiraz domates
400 ml. süt
200 gram krem peynir
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı domates ketçabı
3 adet orta boy yumurta
1 demet fesleğen
100 gram gouda peyniri
tuz, karabiber


YAPILIŞI
Makarnayı tuzlu kaynar suda tarifine göre haşlayın. Haşlama süresi bitmeden 3 dakika önce bezelyeyi içine atın. Süzün, soğuk sudan geçirin ve yeniden süzülmeye bırakın.

Jambonu doğrayın, domatesleri ikiye bölün. İkisini de makarnaya karıştırın ve hepsini 2 lt hacmindeki bir fırın kabına alın. Süt, krem peynir, domates salçası, ketçap, yumurta ve fesleğen yapraklarını el mikseri ile iyice çırpın, tuz ve karabiberle tadlandırın.

Sosu makarnanın üzerine dökün, rendelenmiş gouda peynirini üzerine serpin. Önceden 200ø ısıtılmış fırında alttan ikinci katta 35-40 dakika altın sarısı renk alana kadar fırınlayın.

Gönderen : Özlem Sevindik |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.