Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Makarna Isabella Tarifi

MALZEMELER
2 adet tavuk göğüs eti,
1 paket fiyonk makarna,
3 adet kurutulmuş domates,
3 adet domates,
2 adet kuru soğan,
2 adet kabak,
1 adet havuç,
4 yemek kaşığı sıvıyağ,
Karabiber,
Tuz


YAPILIŞI
Makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp süzün. Kuru domatesi ılık suda bekletin. Kabakları halka şeklinde doğrayın. 4 dakika haşlayıp süzün.

Tavuğu iri kuşbaşı şeklinde doğrayıp 1 yemek kaşığı sıvıyağda suyunu bırakıp çekene kadar bekletin. Zar şeklinde doğranmış soğan, ince doğranmış kuru domates, rendelenmiş havuç, karabiber, tuz ve küçük küçük doğranmış domates koyun.

Sosu 15 dakika pişirip tavuk göğüs etini ekleyip 10 dakika daha pişirin.
1 yemek kaşığı sıvıyağda makarna ve kabağı soteleyin. Üstüne tavuklu sosu gezdirin. Biberiyeyle süsleyip servis yapabilirsiniz.

Gönderen : Isabella Durukan |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.