Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Makarna Mualla Tarifi

MALZEMELER
1 paket fiyonk makarna
300 gr tavuk
Yarım kilo üzüm
2 adet elma
2 tatlı kaşığı curry
3 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı krema
2 yemek kaşığı yoğurt
Bir miktar karabiber, maydonoz, roka, nane


YAPILIŞI
Tavuklar haşlanır ve küpler halinde doğranır.
Makarna için biraz tuz ve zeytinyağ ilave edilerek su konulur kalmış ise tavuğu haşladığımız su da ilave edilir ve kaynadığı zaman makarnalar içine atılır. Pişince süzülür.

Bu esnada elmalar soyulur ve küpler halinde doğranır. Üzümler yıkanıp ikiye ayrılır.
Ayrıca krema, mayonez ve yoğurt karıştırılar. İçine curry, karabiber, tavuk parçaları, elma ve üzüm parçaları eklenir
Bu karışım makarna ile harmanlanır ve servis tabağına konulur.

Üzerine maydonoz, roka ve nane yaprakları orta büyüklükte doğranarak serpilerek süslenir.


Gönderen : Zeynep Türkmenoğlu |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.