Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Makarna Oristana

Makarna Oristana Tarifi

MALZEMELER
1 paket makarna
7-8 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı toz safran
2 su bardağı rende taze kaşar
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
5-6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı


YAPILIŞI
Et suyu kaynarken içine safranı tuz ve karabiberle beraber zeytinyağını da ekleyip, şöyle bir karıştıralım. İyice kaynayan suyun içine makarnayı karıştırarak aktaralım. Ara sıra, makarnaları birbirine yapışmasın diye yine karıştırarak yaklaşık 9-10 dakika pişirip altını söndürelim.
Makarnanın suyunu süzmeden daha sıcakken içine rende taze kaşarı ekleyip, iyice karıştıralım.

Fırına dayanıklı, kenarları yüksek, orta boy bir fırın kabının içine sulu, peynirli makarnanın hepsini boşaltalım. Üzerine 3-4 yemek kaşığı kadar sızma zeytinyağını gezdirelim.

Öte yandan fırınımızı 175 dereceye ayarlayıp, orta gözünde makarnamızı 15 dakika daha pişirelim.

Piştikten hemen sonra sıcak olarak servis ediniz.

Afiyet Olsun.

Gönderen : Lale Balcı |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.