Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Et suyu kaynarken içine safranı tuz ve karabiberle beraber zeytinyağını da ekleyip, şöyle bir karıştıralım. İyice kaynayan suyun içine makarnayı karıştırarak aktaralım. Ara sıra, makarnaları birbirine yapışmasın diye yine karıştırarak yaklaşık 9-10 dakika pişirip altını söndürelim. Makarnanın suyunu süzmeden daha sıcakken içine rende taze kaşarı ekleyip, iyice karıştıralım. Fırına dayanıklı, kenarları yüksek, orta boy bir fırın kabının içine sulu, peynirli makarnanın hepsini boşaltalım. Üzerine 3-4 yemek kaşığı kadar sızma zeytinyağını gezdirelim. Öte yandan fırınımızı 175 dereceye ayarlayıp, orta gözünde makarnamızı 15 dakika daha pişirelim. Piştikten hemen sonra sıcak olarak servis ediniz. Afiyet Olsun. Gönderen : Lale Balcı |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |