Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Mantarlı Erişte

Mantarlı Erişte Tarifi

MALZEMELER
1 paket erişte
8 bardak su
Tuz

Mantarlı sos için:
200 gr mantar
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet kuru soğan
3 adet domates
1 çorba kaşığı taze kekik
½ çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Tuz


YAPILIŞI
Erişteyi, tuz ilave ettiğiniz 8 bardak kaynar suda 10 dakika haşlayıp süzün.

Mantarları yıkayıp kağıt havlu ile kuruladıktan sonra ince doğrayın.

Mantarlı sosu hazırlamak için; tereyağını eritip doğranmış soğanları pembeleştirin. Mantarları soğana ilave edin. 2 dakika çevirip, doğranmış domatesleri ekleyin.

Sosu 10 dakika kaynatın. Doğranmış kekik, taze çekilmiş karabiber ve tuz ile lezzetlendirin. Erişteleri ilave ederek sos ile karıştırın.

Mantar ve soğanlı erişteyi yeşilliklerle süsleyerek sıcak olarak servis yapın.

Gönderen : Füsun Bıçakcı |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.