Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Meksika Usulü Acılı Makarna

Meksika Usulü Acılı Makarna Tarifi

MALZEMELER
1 paket tane makarna
400 gr parmak şeklinde dilimlenmiş dana bonfile
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
3 adet orta boy domates
5 yemek kaşığı domates püresi
1 paket burgerking acı sosu
2 çay kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
Yarım su bardağı dilimlenmiş yeşil zeytin
1 yemek kaşığı ince kıyılmış taze fesleğen


YAPILIŞI
Soğanı yemeklik, sarımsağı arpa şehriye tanesi büyüküğünde doğrayın. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın.

Diğer taraftan, sıvıyağı orta boy bir tavada kızdırın. Parmak şeklinde doğranmış etleri kızgın yağa aktarın. Ocağı açıp etleri harlı ateşte sürekli karıştırarak 4-5 dakika kavurun. Et, suyunu verip kızarmaya başladığında el kevgiri yardımıyla tavadan alın.

Soğan ve sarımsağı aynı tavaya aktarıp orta ateşte, sürekli karıştırarak soğan yumuşayıncaya kadar, 2-3 dakika kavurun. Domatesi, domates püresini, acı sosu, toz şeker, tuz ve pulbiberi ilave edip sürekli karıştırarak 4-5 dakika kavurun.

Son olarak, siyah zeytinleri ve pişmiş olan eti de ilave edip 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.

Makarnayı istediğiniz dirilikte ve tuz miktarı ile haşlayın. Etli sebzeli harcını süzdüğünüz makarnaya ekleyip makarnayı hamur etmeden karıştırın. Taze fesleğeni de serpiştirip hafifçe karıştırdıktan sonra sıcak sıcak servise sunun.

Gönderen : Mercan Çakmak |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.