Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Soğanı yemeklik, sarımsağı arpa şehriye tanesi büyüküğünde doğrayın. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Diğer taraftan, sıvıyağı orta boy bir tavada kızdırın. Parmak şeklinde doğranmış etleri kızgın yağa aktarın. Ocağı açıp etleri harlı ateşte sürekli karıştırarak 4-5 dakika kavurun. Et, suyunu verip kızarmaya başladığında el kevgiri yardımıyla tavadan alın. Soğan ve sarımsağı aynı tavaya aktarıp orta ateşte, sürekli karıştırarak soğan yumuşayıncaya kadar, 2-3 dakika kavurun. Domatesi, domates püresini, acı sosu, toz şeker, tuz ve pulbiberi ilave edip sürekli karıştırarak 4-5 dakika kavurun. Son olarak, siyah zeytinleri ve pişmiş olan eti de ilave edip 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Makarnayı istediğiniz dirilikte ve tuz miktarı ile haşlayın. Etli sebzeli harcını süzdüğünüz makarnaya ekleyip makarnayı hamur etmeden karıştırın. Taze fesleğeni de serpiştirip hafifçe karıştırdıktan sonra sıcak sıcak servise sunun. Gönderen : Mercan Çakmak |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |