Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Makarna hazırlanış Paket üzerinde belirtildiği gibi haşlıyoruz. Daha sonra suyunu süzüp, boş bir tencerede biraz sıvı yağ ile birlikte yine biraz acı biber salcası ile çeviriyoruz. Koyduğumuz az miktardaki salça hem acılık veriyor hemde rengini hafif kırmızı yapıyor. Bunu küçük bir tepsiye döküyoruz. Süsleme ve tatlandırma Kırmızı ve yeşil dolmalık biberlerimizi ince uzun doğruyoruz. Aynı şekilde sosisleride. Tavayı yağlıyoruz önce sosisleri hafif ateşte kızartıyoruz ve daha sonra biberleri ekliyoruz ki salacağı su ile sosisler kızartmadan çok haşlama gibi oluyor sonra. Daha sonra tepsideki makarnanın üzerine hazırladığımız biber ve sosisli karışımı yayarak döküyoruz. Bunun üzerinede orta kısmına rendelenmiş kaşarlarımızı serpiyoruz. Tepisiyi çok kısa bir süre fırında bekletip kaşarların erimesini bekliyoruz. Saplı domateslerimizi olduğu gibi biraz yağlı tavada çevirip servis tabağımızın yanına koyuyoruz hoş bir görüntü oluyor. Afiyet olsun:) Bir öğrenci ancak bu kadar makarna yapabiliyor maalesef Editör Notu: Bu gün evde hanımla denedik enfes bişey bir öğrenci içinde gayet başarılı bir tarif olduğunu söylemeliyim. Gönderen : Öğrenci Selim | MustafaSelimDincer@windowslive.com
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |