Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Ördek Etli Acılı Makarna Tarifi

MALZEMELER
1 paket tane makarna
250 gr Ördek
500 gr soyulmuş domates
7 adet fesleğen yaprağı
4 adet acı kırmızı biber
4 diş sarmısak
tuz karabiber
2 kaşık kekikli zeytinyağı


YAPILIŞI
Sarmısakla kırmızı biberi ince kıyıp, ateşte koyup biraz çevirin. Fesleğen yaprakları ile domatesleri de ince kıyıp buna ilave edin. Tuzunu ekleyip kapağını kapatın. 15 dk kadar pişirin. Bu zaman sonunda sos hala çok sıvı ise, tekrar kapaksız olarak ateşe koyun. Tam kıvamına gelince ikinci kaşık zeytinyağını ekleyin.

Makarnayı tuzsuz suda iyice haşlayın (hamura yakın bir kıvama gekenedek). Makarnayı süzüp servis tabaklarına pay edin.

Akabinde hazırladığımız ördek etli acılı sosu sıcak haldeyken tabaklara paylaştırın.

Not: Yanında kırmızı şarap enfes olur.

Gönderen : Hale Yaman |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.