Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Patatesli Haşhaşlı Makarna Tarifi

MALZEMELER
1 paket makarna
2 adet patates (haşlanmış)
4 adet taze yeşil soğan (ince ince kıyılmış)
2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
1 su bardağı beyaz peynir (rendelenmiş)
1 çay kaşığı karabiber, tuz
½ su bardağı makarna suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağı


YAPILIŞI
İlk olarak makarnayı kaynayan tuzlu suda, 8-10 dakika haşlayın. Makarna suyundan yarım bardak ayırın ve makarnayı süzüp ve tekrar tencereye koyup, üzerine de zeytinyağını gezdirerek karıştırın.

Öte yandan derin bir kabın içine; haşlanmış patatesleri rendeleyip, yeşil soğanları, beyaz peyniri, haşhaşı ve ayırdığımız makarna suyunu da aktarıp, tuz ve karabiberini de ekleyerek iyice karıştırın. Sıcak makarnaların üzerine, hazırladığımız bu harcı döküp, karıştırın.

Afiyet Olsun

Gönderen : Pelin Berk |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.