Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Patlıcanlı Acılı Makarna

Patlıcanlı Acılı Makarna Tarifi

MALZEMELER
1 paket kalem makarna,
2 kaşık biber salçası,
1 kaşık margarin,
tuz

Patlıcan ezmesi malzemesi :
2 büyük tombul patlıcan,
2 diş sarmısak,
tuz, karabiber


YAPILIŞI
Patlıcanları fırında közleyin. Kabuklarını soyup çekirdeklerinden kurtulmaya çalışarak bıçakla kıyarak püre haline getirin. Dövülmüş sarmısak, tuz ve karabiber ilave edip beklemeye bırakın.

Bir tencerede suyu kaynatın üzerine 2 kaşık biber salçasını atıp eritin. Akabinde makarnayı ilave ederek istediğiniz dirilikte makarnayı haşlayın.

Makarna haşlandıktan sonra süzüp yağda çevirirken patlıcan ezmesini ilave edin. İyice karştırıp hafif yağda pişirdikten sonra sıcak sıcak tabaklara pay edip servis edin.

Yanında yoğurt veya soğuk ayran ikram edebilirsiniz.

Gönderen : Murathan Bostancı | murathan at bostanci.name.tr

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.