Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Pazılı Spagetti

Pazılı Spagetti Tarifi

MALZEMELER
inguine tip makarna
1 demet pazı
1-2 adet kırmızı tatlı biber, közlenmiş
100 gr süt kreması
kekik, karabiber
beş diş sarımsak (ince kıyılmış)


YAPILIŞI
Sarımsak tavada az miktar zeytinyağında biraz çevirilir. Köz kırmızı biber ince ince doğranarak sarımsağa eklenerek, üzerine blender dan geçirilmiş 1 demet pazı eklenerek orta ateşte lapa haline gelene kadar çevirilir ve pişirilir. Pişmesine 2-3 dakika kala krema, tuz, karabiber ve kekik eklenir.

Linguine tip makarna suyu çektirilerek geniş bir kapta haşlanır, hazırlanan sos makarnaya eknerek bir miktar daha zeytinyağı gezdirilebilir.

Gönderen : Banu Ergin |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.