Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Pestolu Makarna

Pestolu Makarna Tarifi

MALZEMELER
500 gr hazır makarna,
150 gr roka,
50 gr çam fıstığı,
75 gr (5 çorba kaşığı) zeytinyağı,
65 gr (1 su bardağı) kaşar peyniri rendesi,
75 gr (5 çorba kaşığı) margarin,
1 çorba kaşığı konkase domates,
tuz, karabiber.


YAPILIŞI
Ön hazırlık olarak rokaları ayıklayıp yıkadıktan sonra süzdürün. Sosu hazırlamak için roka, çam fıstığı, zeytinyağı ve rendelenmiş parmesan peynirini blendıra koyup, karışımı püre haline getirin.

Eğer sos akıcı olmazsa birkaç kaşık su ilave edip, tekrar karıştırın. Bir tencereye en az 3 litre (12 su bardağı) su koyun. Tuzu ve ayçiçek yağını ekleyin. Harlı ateşte bir taşım kaynatın. Su kaynayınca makarnaları tencereye koyun ve 10-12 dakika, tahta bir kaşıkla veya iki dişli bir çatalla arasıra karıştırarak haşlayın.

Makarnalar hafif diri kalacak biçimde pişince bir süzgeçe aktararak süzün. 75 gr (5 çorba kaşığı) margarini bir tencerede ağır ateşte eritin. Yağ eriyince haşlanmış makarnaları ilave edin. Haşlanmış ve yağlanmış makarnaların içine pesto sosunu dökerek iyice harmanlayın. Önceden ısıtılmış tabaklara aktarın. Üzerine konkase domatesiyle servis yapın.

Gönderen : Pelin Berk |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.