Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Sarımsakları ayıklayıp, kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Derin bir tencereye bol su koyup, kaynatın. Su kaynadıktan sonra içine makarnayı, tuzu ve zeytinyağını ilave edip makarnayı 8-10 dakika arası haşlayın. Pişen makarnanın suyunu süzüp, Sıvı Sana ile yağladıktan sonra sıcakta tutun. Yayvan bir tencerede 2 yemek kaşığı Sana crème bonjouru kızdırıp, içine kıyma ilave ettikten sonra kıyma suyunu çekene kadar kavurun. Kıyma kavrulduktan sonra içine piyazlık doğranmış kuru soğanı ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar pembeleştikten sonra harcın içine küp küp doğramış domatesleri, tuz-karabiberi ilave edip, bir taşım pişirin. Küçük bir tavada kalan 1 yemek kaşığı Sana Crème Bonjouru kızdırıp, içine kıyılmış sarımsakları ve kekiği ekleyip kavurun. 9 adet dilim tost ekmeğinin kenarlarını çıkarıp bu dilimleri Sarımsaklı ve kekikli Sana Crème bonjoura buladıktan sonra fırın tepsisine alın. Ekmek dilimlerinin üzerine kıymalı harcı yayın. Harcın üzerine Sıvı Sana ile yağladığınız makarnayı koyun. En son olarak yemeğin üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Yemeği önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirip, sıcak olarak servis edin. Gönderen : Mengühan Gürses |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |