Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Peynirli Midye Makarna

Peynirli Midye Makarna Tarifi

MALZEMELER
1 paket midye makarna
50 gr tereyağı
60 gr çiğ krema
50 gr gravyer peyniri (rende)
50 gr taze kaşar (rende)
60 gr dil peyniri (rende)
60 gr tulum peyniri, tuz ve karabiber.


YAPILIŞI
Makarnayı, ambalajının üzerinde belirtilen süreden 1-2 dakika daha az, pişirin ve hala diri iken ateşten alıp, soğuk sudan geçirin. Daha sonra hazırladığınız makarnayı ısıya dayanıklı bir kaba alın ve içine krema ile tereyağını ilave edip karıştırın.

Son olarak 4 çeşit peynir, tuz ve karabiber katarak karıştırın. Kabı, önceden ısıtılmış 220 derece fırında 5 dakika fırınlayın. Bütün peynirlerin erimiş olmasına dikkat edin.

Gönderen : Mengühan Gürses |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.