Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Ayıklayıp, yıkadığınız pirinci bol suyla haşlayın. Pirinçler uzanınca ateşten alıp, süzdürün. Başka bir tencerede 5 su bardağı tuzlu suyu kaynatın. Makarnaları içine atarak 10-12 dakika kadar haşlayın. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin ve ince kıyılmış soğanları katarak sararıncaya dek kavurun. Haşlanmış pirinci ve makarnaları birlikte üzerine katın. Hafifçe karıştırıp, tuzunu ve karabiberini ekleyin. 5 dakika kadar ateşte tutup, ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın. Gönderen : Gamze Bostancı |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |