Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Pirinçli Divriği Makarnası Tarifi

MALZEMELER
1 çay bardağı pirinç
yarım paket ıspanaklı makarna
2 tatlı kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tuz, karabiber


YAPILIŞI
Ayıklayıp, yıkadığınız pirinci bol suyla haşlayın. Pirinçler uzanınca ateşten alıp, süzdürün.

Başka bir tencerede 5 su bardağı tuzlu suyu kaynatın. Makarnaları içine atarak 10-12 dakika kadar haşlayın.

Ayrı bir tencerede tereyağını eritin ve ince kıyılmış soğanları katarak sararıncaya dek kavurun.

Haşlanmış pirinci ve makarnaları birlikte üzerine katın. Hafifçe karıştırıp, tuzunu ve karabiberini ekleyin. 5 dakika kadar ateşte tutup, ocaktan alın.

Sıcak olarak servis yapın.

Gönderen : Gamze Bostancı |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.