Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Rokalı Makarna Tarifi

MALZEMELER
700 gram etli domates,
2 diş sarmısak,
6 yemek kaşığı zeytinyağı,
yarım limonun suyu,
400 gram makarna,
500 gram roka,
100 gram rendelenmiş parmesan peyniri,
tuz,
karabiber.


YAPILIŞI
Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkartın. Ezilmiş sarmısağı 2 yemek kaşığı kızgın yağda öldürün. Doğranmış domatesleri, tuz, karabiberi ve limon suyunu ilave edin, 10-15 dakika pişirerek suyunu çektirin.

Makarnyı haşlayın. Rokayı tuzlu suda haşlayın ve yağda çevirin. Rokayı peyniri ve makarnayı karıştırın.

Karışımı tabaklara pay ettikten sonra domatesli sosu üzerlerine bolca koyun.

Gönderen : Mürşide Yağanlar |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.