Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Safranlı Makarna Tarifi

MALZEMELER
4 adet tavuk göğüs eti
1 paket renkli makarna
3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı safran
4 diş sarmısak
Karabiber
Tuz


YAPILIŞI
Makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp süzün.
Tavuk göğüs etini yassılaştırarak uzunlamasına kesin. Teflon tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ koyun, tavuğu iki taraflı kızartıp kenara alın. Kalan yağa 4 diş dövülmüş sarmısak, kıyılmış maydanoz, safran, karabiber, tuz ve 1 bardak su koyun.

Hazırladığınız sos kaynamaya başladığı zaman tavuk parçalarını koyup kısık ateşte 15 dakika pişirin. Makarnayla birlikte servis yapın.

Gönderen : Isabella Durukan |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.