Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Makarnayı tuzlu suda haşlayıp suyunu süzün. Süzgece koyup soğuk su ile yıkayıp suyunu süzün ve çok az yağ ile çevirin. Salamı ufak parçacıklar halinde dilimleyip az suda yüksek ateşte haşlayın. Domatesleri çekirdeklerini çıkararak rendeleyin. Akabinde margarin ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile birlikte küçük bir tavaya koyun, karıştırarak pişirin. Yarım çaybardağı suda biber salçasını eriterek pişmek üzere olan domatese ilave edin. Baharatları ekleyin. En son aşamada daha önceden haşladığımız salamları ilave edin. Hazırlayacağınız tabakları fırında bir süre ıstıttıktan sonra makarnayı koyun ve kaynayan salamlı sosu üstüne dökün. Maydonoz, rende kaşar ile tabakları süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun. Gönderen : Gamze Bostancı |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |