Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Salamlı Makarna Tarifi

MALZEMELER
500 Gr kısa boru makarna
200 Gr Çeşidi size kalmış salam
25 Gr margarin (2 çorba kaşığı)
50 Gr rendelenmiş kaşar peyniri
4 adet orta boy olgun domates
3 Çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
1 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Çorba kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber



YAPILIŞI
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp suyunu süzün. Süzgece koyup soğuk su ile yıkayıp suyunu süzün ve çok az yağ ile çevirin.

Salamı ufak parçacıklar halinde dilimleyip az suda yüksek ateşte haşlayın.
Domatesleri çekirdeklerini çıkararak rendeleyin. Akabinde margarin ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile birlikte küçük bir tavaya koyun, karıştırarak pişirin.

Yarım çaybardağı suda biber salçasını eriterek pişmek üzere olan domatese ilave edin. Baharatları ekleyin. En son aşamada daha önceden haşladığımız salamları ilave edin.

Hazırlayacağınız tabakları fırında bir süre ıstıttıktan sonra makarnayı koyun ve kaynayan salamlı sosu üstüne dökün.

Maydonoz, rende kaşar ile tabakları süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.


Gönderen : Gamze Bostancı |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.