Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Salçalı Niyoketti Tarifi

MALZEMELER
Hamuru için:
3 adet orta boy patates
1 adet yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı patates nişastası
1 tatlı kaşığı tuz

Sos İçin :
yarım çaybardağı zeytin yağı
yarım kaşık domates Salçası
2 kaşık Biber Salçası
karabiber, tuz, kekik, nane
1 su bardağı rendelenmiş domates
1 su bardağı sıcak su


YAPILIŞI
Patatesi haşlayıp rendeleyin. Malzemeleri kullanarak yumuşak bir hamur yapın.

Patatesli hamuru elinizle yuvarlayarak parmak kalınlığında şerit yapın, küçük küçük kesin.

Kaynayan tuzlu suya 1 yemek kaşığı zeytinyağ koyun. 7 dakika haşlayıp süzün.

Derin bir tavada sos malzemelerini pişirin.
Sos klasik olduğu için yapınını anlatmıyorum.

Son olarak makarna ile sosu iyice karıştırıp sıcak servis ediniz.

Gönderen : Murathan Bostancı | murathan at bostanci.name.tr

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.