Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Sebzeli Kelebek

Sebzeli Kelebek Tarifi

MALZEMELER
350 Gr kelebek makarna(yoksa fiyonk)
1 Adet tavuk göğsü
2 Adet dolmalık biber
4 Adet domates
Yarım su bardağı beyaz şarap
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
30 Gr tereyağı
2 Çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 Diş sarmısak
Tavuk suyu
Tuz, karabiber


YAPILIŞI
Tavuğun derisini soyun ve ince ince kesin.
Biberleri ocakta közleyin ve kabuklarını soyun.
Tavuğu istediğiniz büyüklükte doğrayın.
Bir tencerede 30 gram tereyağı ve 3 çorba kaşığı zeytinyağını eritin.
Biber ve tavuğu ekleyin, 5 dakika karıştırarak kavurun.
Şarabı katıp orta ateşte şarap uçana dek pişirin.
Küçük küçük doğranmış domatesleri ekleyin.
Karabiber, tuz, dilimlenmiş sarmısak ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.

Son olarak biraz tavuk suyu gezdirin. Kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin. Gerekirse biraz daha tavuk suyu ilave edin.

Bu arada makarnayı tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayıp, süzün. Süzgece koyup bir kere soğuk su ile yıkayın ve suyunu süzdürün. Sos tenceresine ilave edip 2 dakika karıştırarak birlikte pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Gönderen : Murathan Bostancı | murathan@bostanci.name.tr

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.