Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Tavuğun derisini soyun ve ince ince kesin. Biberleri ocakta közleyin ve kabuklarını soyun. Tavuğu istediğiniz büyüklükte doğrayın. Bir tencerede 30 gram tereyağı ve 3 çorba kaşığı zeytinyağını eritin. Biber ve tavuğu ekleyin, 5 dakika karıştırarak kavurun. Şarabı katıp orta ateşte şarap uçana dek pişirin. Küçük küçük doğranmış domatesleri ekleyin. Karabiber, tuz, dilimlenmiş sarmısak ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Son olarak biraz tavuk suyu gezdirin. Kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin. Gerekirse biraz daha tavuk suyu ilave edin. Bu arada makarnayı tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayıp, süzün. Süzgece koyup bir kere soğuk su ile yıkayın ve suyunu süzdürün. Sos tenceresine ilave edip 2 dakika karıştırarak birlikte pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Gönderen : Murathan Bostancı | murathan@bostanci.name.tr
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |