Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI sebzelerin miktarını yazmadım isteğe bağlı ayarlayabilirsiniz ama ben yarım paket makarnaya küçük kase dolusu bu sebzelerden öneririm.. küçük parçalara (lokma olacak kadar) ayırdığınız karnabaharları yaklaşık 15 dakika haşlayın.. delikli kepçeyle çıkarın ve süzgece koyup soğuk sudan geçirin.. aynı suya brokolileri atıp 5-6 dakika haşladıktan sonra süzgece alın ve soğuk sudan geçirin.. çubuk şeklinde doğradığınız havuçları ayrı bir tencerede 15dk. kadar haşlayın ve süzün.. sebzeler biraz diri olmalı.. tencereye zeytinyağı koyun biraz kızdıktan sonra doğramış olduğunuz taze soğanları, şerit biberi ve soya filizini ilave edin 2 dk. kadar tahta spatulayla kaıştırarak pişrin.. ardından havuç ve karnabaharı ekleyin sürekli karıştırarak biraz daha pişirin.. en son brokoli ve soya sosunu ekleyip karıştırarak 3-4 dk. pişirin..haşlamış ve süzmüş olduğunuz makarnayı sebzelere ekleyin ve iyice karıştırın.. sıcak sıcak servis yapın.. arzuya göre soya sosu ekleyebilirsiniz... not: bu tarifi noodle ile uygulayabilirsiniz Gönderen : Canan PUSAT | cananpusat@hotmail.com
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |