Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Sebzeli erişte Tarifi

MALZEMELER
2 su bardağı erişte
1 adet kuru soğan
1 adet domates
2 adet biber
15-20 adet mantar
1 su bardağı konserve bezelye
8 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı kaşar rendesi


YAPILIŞI
Erişte haşlanır, suyu süzülür, 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı ile karıştırılır, fırın kabına yerleştirilir. Başka bir tencerede kalan yağ ile soğan sarartılır, üzerine sırasıyla; biber, ince doğranmış mantar ve konserve bezelye atılır, harlı ateşte 5 - 10 dakika kavrulur.


Eriştenin üzerine yayılır, üzerine rende kaşar serpilir, önceden ısıtılmış 190 derece fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişirilir.

Gönderen : Ali Satılcı |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.