Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Patlıcanları közleyin, kabuklarını soyun ve ince kıyın. Soğanı kıyıp yağla birlikte tencereye koyun ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak 4-5 dk. kadar arada açıp karıştırarak pişirin. Söhürme, Gaziantep mutfağınına ait bir tür sıcak patlıcan salatasıdır. Üzerine patlıcanları ilave edin ve 3-4 dk. birlikte çevirin. Ocağı kapatın ve sarımsakları ilave edin. Diğer tüm malzemeleri kıyıp limon ile birlikte malzemeye karıştırın. Spaghettiyi bol suda haşlayıp süzün, 1 bardak su ile hararetini alın. Spaghettiyi 1 tatlı kaşığı tereyağda çevirdikten sonra büyük bir servis tabağına çekin. Hazırladığımız patlıcanlı karışımı spaghetti üzerine yayın. Gönderen : Celal Bostancı |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |