Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Sucuklu Fırın Makarna

Sucuklu Fırın Makarna Tarifi

MALZEMELER
½ paket makarna
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı margarin
1 ½ yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
1 yumurta
1 su bardağı kaşar rendesi
1 parmak sucuk
1 domates


YAPILIŞI
Tencereye suyu koyup kaynatın. Bu arada bir tavaya 3 yemek kaşığı margarini koyup kızdırın. Yağ kızınca unu ekleyip kokusu gidene kadar kavurun. En son 3 su bardağı süt devamlı karıştırarak azar azar ekleyin. Süt yoğunlaşana kadar (ara sıra karıştırarak) kaynatın.

Tenceredeki su kaynayınca tuzu ve makarnaları ekleyin. Makarnalar yumuşayana kadar pişirin. Pişince süzüp geniş bir kaseye alın. Beşamel sosu ekleyip karıştırın. Kaşar rendesinin yarısını ve bir yumurtayı ekleyip tekrar karıştırın. En son hafif kızartılmış sucukları ekleyin.

Tüm karışımı dikdörtgen cam fırın kabına döşeyin. Üzerine kalan kaşar rendesini serpin. En üste halka halka doğranmış domatesleri dizin. 175 derece fırında pişirin.

Gönderen : Nilay Özmen |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.