Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Tencereye suyu koyup kaynatın. Bu arada bir tavaya 3 yemek kaşığı margarini koyup kızdırın. Yağ kızınca unu ekleyip kokusu gidene kadar kavurun. En son 3 su bardağı süt devamlı karıştırarak azar azar ekleyin. Süt yoğunlaşana kadar (ara sıra karıştırarak) kaynatın. Tenceredeki su kaynayınca tuzu ve makarnaları ekleyin. Makarnalar yumuşayana kadar pişirin. Pişince süzüp geniş bir kaseye alın. Beşamel sosu ekleyip karıştırın. Kaşar rendesinin yarısını ve bir yumurtayı ekleyip tekrar karıştırın. En son hafif kızartılmış sucukları ekleyin. Tüm karışımı dikdörtgen cam fırın kabına döşeyin. Üzerine kalan kaşar rendesini serpin. En üste halka halka doğranmış domatesleri dizin. 175 derece fırında pişirin. Gönderen : Nilay Özmen |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |