Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Sucuklu Kalem Makarna

Sucuklu Kalem Makarna Tarifi

MALZEMELER
250 gr kalem makarna
350 gr acısız sucuk
2 su bardağı mantar, dilimlenmiş
1 küçük yeşil tatlı biber (irice doğranmış)
1 orta boy soğan doğranmış
1 diş sarımsak, dövülmüş
Bir buçuk su bardağı süt
½ tatlı kaşığı ufalanmış kuru reyhan
¼ tatlı kaşığı kırmızı biber
½ rendelenmiş kaşar peyniri
Taze reyhan yaprakları isteğe bağlı


YAPILIŞI
Makarnayı paket üzerindeki tarife gore pişirip süzün, ılık bekletin.

Geniş bir tavada sucuk, mantar, kırmızı veya yeşil biber, soğan ve sarmısağı, sucuklar kızarana dek pişirip yağını süzün.

Süt, reyhan ve biberi ekleyip orta ateşte (5-8 dakika) koyulaşıncaya dek arada karıştırarak pişirin. Ateşten alıp tabaklara pay ettiğiniz makarnanın üzerine sosu gezdirerek boşalttın.
Taze reyhan yapraklarıyla tabakları süsleyin.

Gönderen : Mengühan Gürses |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.