Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Tavuk Ciğerli Erişte Tarifi

MALZEMELER
15 adet kuru taş mantar,
1 baş soğan,
4 domates,
100 g tereyağı,
250 g tavuk ciğeri,
100 ml etsuyu,
400 gram erişte,
3 dilim şeritlenmis jambon,
100 gram rendelenmiş parmesan peyniri,
tuz,
karabiber.


YAPILIŞI
Mantarları ılık suya bastırın. Soğanı kıyın. Domateslerin kabuklarını soyun. Domatesleri küp halinde doğrayın.

Soğanı 20 gram tereyağında pembeleşene dek kızartın.

Küp halinde doğranmış ciğeri 40 gram tereyağında kızartın. Ciğeri bir tabağa alarak sıcak bir yerde bekletin.

Kızartma yağına etsuyunu ilave edin, pişirin. Soğan, domates ve mantarları katın, hepsini 20 dakika kısık ateşte pişirin.

Tuzunu ve biberini ayarlayın. Erişteleri haşlayın. Jambonu ve ciğeri sosun içine katın. Eriştelere peynir serpiştirin, sos ile servis yapın.

Gönderen : Mine Kutlu |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.