Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI ilk önce çubuk makarnalarımızı bir tencerede haşlayıp süzdükten sonra birazcık soğuk su gezdirip soğutmaya bırakıyoruz. Bir kaç dakika bekledikten sonra sonra bir tavaya çeyrek su bardağı zeytin yağımızı koyup kızdırdıktan sonra ince ince doğranmış soğanımızı içine atıp pembeleştiriyoruz. sonra salçamızı tumuzu ve karabiberimizi verip kırıp temizlediğimiz taze yeşil fasulyelerimizi kavurmaya başlıyoruz, kavururken kesinlikle altını kısmıyoruz. Bu sekilde fasulyelerimiz bir nevi kızarmış oluyor iyice kızardıktan sonra orta ateşte üstü kapalı pişiriyoruz. Fasulyelerimiz piştikten sonra kapağı açıp önceden kabukları kesilmiş doğranmış domateslerimizi içine atıp (ezmeden)pisirmeye devam ediyoruz. İyice kavuruldukdan sonra isteğe göre kırmızı pul biber atabiliriz. Pişen fasulyenin içine makarnamızı bosaltıyoruz. Kışık atesde biraz daha kavurdukdan sonra servise hazirdir Gönderen : Gül Koçak |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |