Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Halis tereyağını tencerede eritiyoruz. Üzerine 1 litreden fazla olmamak şartıyla suyu ekliyoruz. Su kaynayınca içersine iki çorba kaşığı tuz ve tablet etsuyu koyup eriyene kadar karıştırıyoruz. Kaynamakta olan suya makarnaları atıp 5-6 dakika kadar yüksek ateşte kaynatıyoruz. Daha sonra kısık ateşte suyunu iyice çekene kadar pişiriyoruz. Makarnalar haşlanırken aynı esnada başka bir tavaya zaytinyağını koyup kızdırıyoruz. Üzerine Tat domates püresini koyup tuz, karabiber ve sumağı ekliyoruz. Karıştırarak 3-4 dakika pişirip SÜZMEDEN makarnaların üzerine sosumuzu döküyoruz. Karıştırıp servis yapıyoruz. AFiyet Olsun Gönderen : aşçıbaşı | hidayetgr@hotmail.com
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |