Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Sosun Tarifi : Kabakları yıkayıp soyduktan sonra rendeleyin. Büyükçe bir teflon tavaya ya da tencereye zeytinyağı ve hazırladığınız kabağı koyun ve pişirmeye başlayın. Kabaklar suyunu bırakıp çekene kadar pişirin ve ocaktan almadan önce 2 çay kaşığı tuz ile 1’er çay kaşığı pul biber ve karabiberi ilave edin. 3-4 dakika sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Bu arada sarımsakları ezin ve yoğurtla karıştırın. Soğumuş kabakları sarımsaklı yoğurdun üzerine yayın ve buzdolabına kaldırın. Spaghetti yi bol suda haşlayın. Süzdükten sonra az yağda kavurun. Soğuk sosu ilave ederek servis yapın. Özellikle yaz günlerinde tercih edilecek bir tariftir. Afiyet olsun. Gönderen : Murathan Bostancı |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |