Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Makarnayı pişirmek için derin bir tencerede bir buçuk litre suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra içine tuz ile biraz sıvı yağı katıp makarnayı ilâve edin. Makarnanın yapışmaması için aralıklarla karıştırmayı ihmal etmeyin. Su tekrar kaynamaya başlayınca, tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte makarna pişinceye kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin.. Makarna kıvamını alınca, üzerine ılık su dökerek bir kevgirden iyice süzün ve bir başka derin kaba boşaltın. Diğer tarafta bir teflon tavada 2 yemek kaşığı margarini eritin. Küçük küp doğranmış dana pirzolayı ilave edip, pembeleşinceye kadar az kavurun. Sonra, derin kaptaki makarnanın üzerine gezdirip karıştırın.. Sonra lor peynirini ilâve edin. İkram ederken, üzerine iki yemek kaşığı kaymaklı yoğurt koymayı ihmal etmeyin. Gönderen : Pelin Yurdakul |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |