Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Yarım portakalın kabuğunu ince rendeleyin. Bütün portakalları sıkıp 650 ml. portakal suyu elde edin. Portakal suyunu 250 ml. kalana kadar kaynatın. Biberleri uzunlamalarına ikiye kesip çekirdeklerini ayıklayın ve kıyın. Sarmısağı soyun, ezin, biberlerle birlikte portakal suyuna katın. Tereyağını küçük küblere kesip buzdolabına koyun. Kuşkonmazların 1/3'lik dip kısımlarını soyun. Kart uçlarını kesip çıkartın. Ayıkladığınız kuşkonmazları 4'er cm. uzunluğunda doğrayın. İstakoz kuyruklarını uzunlamasına ikiye kesin, içlerini temizleyip etlerini 3'er parçaya kesin. Makarnayı paketteki tarifine göre tuzlu suda haşlayın, pişme süresinin bitimine 3 dakika kala kuşkonmazları katın. Bir süzgece alıp süzün. Diğer tarafta istakozları zeytinyağında hafifçe kızartın. Portakal suyunu kaynatın ve parça tereyağları peş peşe yumurta teli ile karıştırarak portakal suyuna katın. Sosu tuz ile tatlandırın. Makarna, kuşkonmaz ve istakozu bir kasede portakallı tereyağı ile karıştırın. Fesleğeni iri parçalar halinde üzerine serpin. Gönderen : Aşçı Namık Zeytinli |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |